Rond de Brink

Het gehele park is geprojecteerd op een buitengewoon aantrekkelijke plek, waar eeuwenlang landbouw werd bedreven. De ruimtelijke en visuele relatie met Oud Borne en het buitengebied is overduidelijk zichtbaar. Daarnaast is Park Wildyck ontwikkeld als een landschapspark met behoud van aanwezige boerderijen en beplantingen. Zo ontstaat er een authentiek landelijk woondecor. Maar wat blijft is dat u op uw kavel geheel naar eigen wensen uw luxe woning kunt bouwen. Traditioneel of modern; het past hoe dan ook in het landschap!

Lees meer

Vijver

In het noordelijke deel van het park is de vijver gesitueerd. Deze bevat zowel flauwe als steile oevers, wat van belang is voor de diverse diersoorten.

Op twee plaatsen zijn heesters aangeplant: de peterselievlier. Verspreid staande boomgroepen, bijvoorbeeld linde, es en knotwilg, bepalen samen met een prachtige tamme kastanje, de sfeer van dit deel van de brink. 

 

Waterput

De waterput was eeuwenlang onmisbaar op de brink. Verwijzend naar die historie wordt daarom in de zuid-westelijke ruimte volgens plan een waterput gerealiseerd. Daarbij is een rode beuk geplant, die alle ruimte krijgt om uit te groeien tot een boom met een herkenbaar karakter. De waterput en de boom vormen samen met de rhododendrons het middelpunt en dienen als een ontmoetingsplek. Andere bomen in deze ruimte zijn lindes, sierkersen en gewone esdoorns. Evenals bij de vijver en het boerenerf zijn hier speelgelegenheden, gemaakt van natuurlijke materialen. 

Boerenerf

Het boerenerf vormt het hart van de brink. Dit wordt doorkruist door de ontsluitingsweg, waardoor het gevoel ontstaat echt over een erf te rijden. Ook al omdat hier nog een bijgebouw  gerealiseerd mag worden.

Rondom dit erf zijn hortensia’s geplant. En natuurlijk: bij een erf hoort een boomgaard. Deze is aangeplant met Elstar-halfstam appelbomen, zodat de kinderen en kleinkinderen straks zelf hun appels kunnen plukken. Het goede buitenleven!

Entree

De entree van Park Wildyck heeft een bijzondere allure. Met de bomen aan weerszijden en de meidoornhagen, die zorgen voor privacy, wordt duidelijk dat men hier een villapark binnenrijdt dat een geheel eigen karakter heeft. De bestrating met klinkers en kinderkopjes, de sfeer van ruimte en rust, het vele groen; het is volledig en met zorg op elkaar afgestemd. 

Het is kenmerkend voor Park Wildyck; een park met cachet!


 

Floris Droste
Wegtersweg 7-23
Postbus 686
7550 AR Hengelo
Tel: (074) - 255 15 51
E-mail: info@wildyck.nl


Harry Sentker
Deldenerstraat 61
Postbus 1271, 7550 BG Hengelo
Telefoon: 085 - 2732800
E-mail: info@kromhofpullen.nl
Site: www.kromhofpullen.nl


Nieuw Wonen Twente
Hengelosestraat 123
7514 AE Enschede
Telefoon: 085 - 273 23 77
E-mail: info@nieuwwonentwente.nl
Site: www.nieuwwonentwente.nl


Angeli Delfos-Roesink
Grotestraat 252
7622 GW Borne
Tel: 074 - 267 35 00
E-mail: borne@prismamakelaars.nl
Site: www.prismamakelaars.nl