Een rijkdom aan voorzieningen

Twente profileert zich de laatste jaren als Landgoed van Nederland. Dat is zeker niet overdreven. Twente kent namelijk een rijke historie en cultuur, die zich kenmerkt door vele tradities. De ontwikkeling van Twente door de eeuwen heen, heeft in alle opzichten geleid tot een bijzondere symbiose van steden, dorpen en buurtschappen en een even afwisselend als interessant landschap. 

Lees meer

De metaalindustrie en de textiel hebben hun stempel gedrukt op respectievelijk Hengelo, Almelo en Enschede. De drie steden zijn verschillend, maar kenmerken zich door de ontwikkelingen. Enschede is van deze drie steden het grootst en biedt een groot aanbod. Ook als het gaat om onderwijs, dankzij de hogeschool Saxion en de Universiteit Twente. 
Het gehele jaar door zijn er in de steden tal van uiteenlopende activiteiten en evenementen. De weekmarkten in de drie steden behoren tot de grootste én gezelligste van ons land. 
En wat bijzonder aangenaam is: het totale aanbod van cultuur, sport en gastronomie. En de steden zijn uitstekend per openbaar vervoer bereikbaar. Vanuit het NS-station in Borne gaan er vier keer per uur treinen naar Enschede, Hengelo en Almelo. 

Twente is bekend vanwege het coullissenlandschap. Die typische aanleg van eeuwenoude akkers, gescheiden door houtwallen. Het levert overal in Twente weer prachtige doorkijkjes op. Het glooiende landschap, de bossen en weilanden, met daartussen de boerenerven, zijn van een verrassende schoonheid en doen bezoekers telkens weer verbazen.
Twente biedt dynamiek voor wie het zoekt maar ook de rust van de natuur. Eindeloos fietsen of wandelen, met soms een avontuurlijk uitstapje in dat onbekende zandpad. Het ligt in Twente altijd om de hoek 

Rondom de drie grote steden liggen talrijke kleinere steden, dorpen en buurtschappen. Zoals Ootmarsum. Deze stad beschikt al eeuwen over stadsrechten, maar heeft door de geisoleerde ligging de intimiteit van vroeger nooit verloren. Ootmarsum is een kunstenaarsstadje met tal van galeries, waaronder die van de bekende schilder Ton Schulten. Oldenzaal mag eveneens genoemd worden als middelgrote stad. Ook hier een knus centrum, een gezellig horecaplein en tal van winkels. 
En dan zijn er de vele kleinere plaatsen, zoals Delden, Tubbergen, Markelo. Stuk voor stuk met een eigen karakteristiek. Maar Twents zoals Twente is.
 


 

Floris Droste
Wegtersweg 7-23
Postbus 686
7550 AR Hengelo
Tel: (074) - 255 15 51
E-mail: info@wildyck.nl


Harry Sentker
Deldenerstraat 61
Postbus 1271, 7550 BG Hengelo
Telefoon: 085 - 2732800
E-mail: info@kromhofpullen.nl
Site: www.kromhofpullen.nl


Nieuw Wonen Twente
Hengelosestraat 123
7514 AE Enschede
Telefoon: 085 - 273 23 77
E-mail: info@nieuwwonentwente.nl
Site: www.nieuwwonentwente.nl


Angeli Delfos-Roesink
Grotestraat 252
7622 GW Borne
Tel: 074 - 267 35 00
E-mail: borne@prismamakelaars.nl
Site: www.prismamakelaars.nl