Groen en toekomstbestendig wonen

Park Wildyck wil zich niet louter en alleen onderscheiden door de rust, de ruimte en de met zorg aangelegde parkachtige invulling. Het nieuwe wonen vraagt ook om andere elementen en dynamiek. Groen wonen betekent tegenwoordig immers óók duurzaam wonen. Daarom biedt Park Wildyck een waardevolle ondersteuning als het gaat om het terugdringen van het energieverbruik.

Wildyck VOF kan u assisteren en in contact brengen met adviesbureau's die gespecialiseerd zijn in energieneutraal wonen, koelen en verwarmen. En inhoudelijk op de hoogte zijn van de bijzondere kenmerken van Park Wildyck waardoor de duurzaamheid van uw woning geoptimaliseerd kan worden.

Lees meer

Groene energie

Energiezuinig bouwen vraagt om een doordachte aanpak en vereist veel technische kennis. Individuele componenten brengen meestal niet het gewenste effect. Het gaat juist om de synergie ervan: alle componenten, energie en materiaalstromen moeten in de juiste context worden geplaatst. Zo wordt een duurzame woning met een optimaal rendement gerealiseerd.

Onze partners op het gebied van duurzaamheid verstrekken u advies. Dit omvat in het kort de volgende elementen: gebruikers specifieke richtlijnen, verbruiksverwachting, opbrengstberekening en uitwerking van installatie-specifieke kenmerken, zodat de installateur een offerte kan berekenen.
Per woningontwerp wordt bekeken wat benodigd is om energieneutraal te wonen.

 

De belangrijkste elementen zijn:

  • PV-cellen ten behoeve van opwekking stroom (capaciteit nu berekend voor koelen en verwarmen van een voorbeeldhuis is 7000 kWh, ca. 34 panelen)
  • Optioneel additionele capaciteit zonder zwembad, sauna e.d. voor een voorbeeldhuis, is ingeschat op 5.000 kWh extra verbruik (dit komt neer op ca. 24 extra panelen)
  • Lucht-lucht warmtepomp in combinatie met een boiler ten behoeve van opwekking van warmte en warm water. Additioneel kan de volledige warm water behoefte energieneutraal worden gerealiseerd, dit eventueel in combinatie met het plaatsen van extra PV-cellen.
  • Geen gasaansluiting.
  • Vloerverwarming op basis van lage temperatuur verwarming, koelen en verwarmen
  • Huis monitoringssysteem voor koelen en verwarmen.

 

Floris Droste
Wegtersweg 7-23
Postbus 686
7550 AR Hengelo
Tel: (074) - 255 15 51
E-mail: info@wildyck.nl


Harry Sentker
Deldenerstraat 61
Postbus 1271, 7550 BG Hengelo
Telefoon: 085 - 2732800
E-mail: info@kromhofpullen.nl
Site: www.kromhofpullen.nl


Nieuw Wonen Twente
Hengelosestraat 123
7514 AE Enschede
Telefoon: 085 - 273 23 77
E-mail: info@nieuwwonentwente.nl
Site: www.nieuwwonentwente.nl


Angeli Delfos-Roesink
Grotestraat 252
7622 GW Borne
Tel: 074 - 267 35 00
E-mail: borne@prismamakelaars.nl
Site: www.prismamakelaars.nl